Complaining that the price was high...

Världens mest irreterande känsla: kroppen darrar och är rastlös, måste göra något. Men huvudet är för trött och tungt och segt. mest för att jag tänker att jag måste göra massa innan jag kan göra något. Jag måste duscha innan jag kan gå ut på en promenad, och den ansträngningen orkar jag inte.

Jag tror att kroppen är sprallig av upptäckten jag gjorde nyss. Jag har gått ner exakt 8 kg sen jag var gravid för 2½ veckor sedan. Och jag anstränger mig inte ens. Jag åt två hela chokladkakor igår och massa mat, rörde mig inte ett skit och ändå har jag tappat 0.7 kg sedan gårdagen. Vilken kick. Jag känner igen den, men den är inte alls sjukligt relaterad.
I vanliga fall hade jag blivit sur för jag hade tänkt att jag kan ju gå ner ännu mer. Men nu vill jag ut och röra mig för kroppen är lycklig. Men psyket tar emot. ÅÅÅÅH!



Am I just as good as a bad man sleeping when the rest are dying?
Or am I just as bad as a good man saying "there's no use of tryin'"


All the lights are on but I'm in the dark...

Jag tror att jag sakta men säkert håller på att ta mig ur dethär. Jag har lärt mig att när paniken är påväg och jag tänker lite för mycket på vad som hänt blockerar jag tankarna helt. Stänger ute dem, låser in dem i ett förråd och tänker på något annat. Jag har börjat träffa lite vänner ibland och jag ut på promenader med min lillasyster. Jag skrattar ibland, skämtar och sånt som jag brukar, för att försvara mig själv och mina känslor. Ingen får komma för nära, och det gör de inte om de blir lättsinniga.

Någon gång måste jag ju lufta ur dethär förrådet, men det kommer göra så ont så det känns inte som jag klarar av det. Men någon gång kommer det bli överfullt och sprängas och alla tankar man lagt där kommer komma med en och samma gång. Det går inte att förklara direkt hur det kommer bli, för det vet jag inte, men det kommer inte bli vackert.

herregud vad jag svamlar. men det är en sorts befrielse att få sätta sina tankar i ord.



If it's bad, is it always my fault,
or did somebody bring me down?


Since you went away my heart breaks everyday...

Rubriken talar för sig själv.

I'll have a slice of your mother...

Jag är bara hemma hela dagarna, men jag är för svag för att gå ut. Har köpt mig en cykel, men blir trött och sömnig som satan efter bara tio minuters dagsljus. Jag vill göra saker, jag vill gå vidare, men det går bara inte. jag dränks i tankar hela tiden av vad som har hänt. Jag känner efter extra mycket hur ont det gör i kroppen, hur hårt trycket är över bröstkorgen, hur svårt det är att andas, hur mycket jag vill dra täcket över huvudet.

Har även gått ner fem kg sedan min misslyckade förlossning, känner min gamla kropp komma tillbaka mer och mer, samtidigt som mina vanliga matvanor. Alltså äta - kräkas. Mer inte riktigt så extremt som innan. Har även börjat röka som en skorsten igen. Jag höll upp i 4 månader, tänkte att jag bara ska röka litegrann nu för att bli lugn av något. Nej, jag röker 3/4 av ett paket om dagen, och känner det öka ännu mer.

Vart ska dethär sluta?

While the rest of us cry...

En vän jag hade när jag gick i lågstadiet har fått en dotter. Det hände för bara några dagar sedan. Vad fan ska jag ta mig till? Vad ska jag göra resten av livet? Gå runt och vara halv när jag vet att jag kunde varit hel? Nej tack, det duger inte för mig. Då kan det kvitta.

What do you pray for at night before you go to sleep?...

I förrgår, min födelsedag, förlöste jag mitt döda barn och tillbringade dagen och natten på sjukhus. Idag vaknade jag och fick ett samtal att jag är arbetslös om en månad. Det känns som att den riktiga undergången för mitt liv är nära nu.

Jag sitter inte och tycker synd om mig själv. Jag tycker synd om min unge som bara fick leva i fyra månader. Jag dör inombords varje gång jag tänker på det då jag vet att han skulle bli något så fint och behövligt för många andra än mig. Det går inte ta miste på den känslan jag hade från den dagen jag fick reda på hans existens. Hur jävla bra han fick mig att må. Jag menar, tänk på det. Jag satt i mitt rum och övade på självmordsbrev var och varannan dag för bara några månader sedan. Helt plötsligt var var allt jobbigt borta så fort jag tänkte på vem som fanns där inom mig och fyllde tomrummet.
Det gör så ont att tänka alls. Jag låg och skrek hela natten och samma meningar snurrade runt i mitt huvud: Han finns inte längre. Han kommer aldrig tillbaka. Han fick aldrig leva.

Allting gör ont nu. Ännu mer när det kom som en bekräftelse att det inte finns någon framtid för mig. Jag kommer aldrig få ett jobb och försörja mig. Jag kommer få leva på bidrag och all sån där jävla skit för att överleva. Men till vilken nytta? Ordet värdelös har fått ännu större betydelse i mitt liv nu.

Vad har jag som är bra nu? En väldigt omtänksam familj. Det hjälper lite att inte vara ensam. Tiden kommer gå snabbare då. Men varje gång jag lämnas ensam i ett rum bryter jag ihop. Jag kanske kommer komma mina nära ännu närmare, vilket jag befarar då det börjar kännas mer och mer nu som att jag inte har så lång tid kvar här.

Det enda jag vet är att saknaden efter mitt barn är starkare än någon annan känsla jag haft. Sedan vet jag ingenting. Och jag bryr mig inte heller. Nu ska jag ut och ta en cigg efter fyra månaders uppehåll.





"no child is left behind"?, we're not dumb and we're not blind...

Gone gone gone...

Det blev ingenting. Du försvann ifrån mig. Jag är så tom. Magen är platt igen, bara efter ett dygn. Och det blöder efter dig. I mitt tankar hjärta det alltid blöda efter dig.

Jag började precis slappna av och tänka att det kanske är min tur nu. Min tur att vara lycklig. Att må bra nu. Men allt som finns kvar nu är hålet jag alltid haft i mig, som blivit så litet som obefintligt de senaste tre månaderna, som nu växt på ett par timmar och blivit större än det någonsin varit.

Min framtidsvision försvann på ett ögonblick, och annu en gång kan jag inte ens se fram till imorgon. Och jag har så många som är så ledsna. Som hade längtat efter att bli mormor, gammelmormor, moster, morfar, morbror, farmor och allt vad det är.

Det är inte meningen att jag ska bli mamma. Och det är väl för det bästa, hur i helvete skulle jag kunnat ta hand om någon annan?
Det som gör mest ont är tanken på att du fick sätta livet till för att jag skulle inse det.


RSS 2.0